De Klopboom
Voel, klop en bevrijd jezelf!
Emotional Freedom Techniques

Wie ben ik?

Ik ben Kirsten von Kriegenbergh, erkend EFT en FasterEFT-therapeut, gespecialiseerd in het omgaan en loslaten van emoties en de oorzaken van klachten en problemen.

Ik werk al jaren in het basisonderwijs omdat mijn hart bij kinderen ligt. Kinderen zijn stuk voor stuk bijzonder! Ik signaleer in mijn werk vaak dat kinderen emotioneel niet lekker in hun vel zitten. Deze kinderen stagneren en kunnen niet optimaal leren. Ik ben altijd op zoek geweest naar hoe ik deze kinderen kan helpen. Je haalt van alles uit de kast: beloningssystemen, werk halveren, kringgesprekken, complimenten geven, extra instructie etc. Hier en daar behaal je resultaat, maar mijn ervaring is dat het niet genoeg is en dit frustreerde mij en hun ouders.

Gelukkig ontdekte ik EFT! Eerst was ik alleen maar nieuwsgierig. Na er veel over gelezen te hebben , heb ik een workshop gevolgd. Vanuit daar ben ik op zoek gegaan naar een therapeut voor mijzelf om te kijken of dat “kloppen” nu echt werkt (ja, ja ook ik was sceptisch.) Tot mijn grote verbazing werkte het echt! Het kan toch niet zo simpel zijn?

Rond die tijd was mijn broertje depressief in combinatie met de stempel Borderline. Hij zat al in het derde jaar van een langdurig traject van de reguliere hulpverlening en ik zag hem alleen maar meer “afglijden”. Samen zijn we op zoek gegaan naar een EFT therapeut en dit heeft hem enorm geholpen! Het resultaat nu is dat hij niet meer depressief is en zijn leven weer op de rit heeft. De symptomen van Borderline zijn niet of nauwelijks meer aanwezig!

In 2012 heb ik de HBO-opleiding tot realisatie-EFT-therapeut afgerond bij Ben Meijer. Deze intensieve opleiding heeft mij veel emotionele vrijheid opgeleverd omdat we veel op elkaar moesten oefenen.

Daarna ben ik mij gaan verdiepen in FasterEFT en heb ik in Engeland Level 1 gehaald bij Robert Smith. Op dit moment ben ik thuis verder aan het studeren voor level 2 en 3. Ik was al enthousiast over EFT maar bij FasterEFT viel voor mij alles op zijn plek.

Ik voel me blij en dankbaar dat ik dit heb mogen leren, dat ik mijn kinderen direct kan helpen als ze het moeilijk hebben en dat ik veel kan betekenen voor anderen.

Ik ben op zoek naar echt contact, een verbinding met iedereen die met mij aan de slag gaat. Luisteren is hierbij het sleutelwoord. Niet alleen naar de woorden, maar ook naar de dieperliggende emotie. Zo zoeken we samen naar een mogelijkheid om blokkades uit de weg te ruimen.

Mijn uiteindelijke doel is om je te helpen en begeleiden naar het moment waarop jij zelf emotioneel, fysiek en sociaal weer sterk genoeg bent om verder te kunnen.

“Ik vind het belangrijk dat jij je welkom en veilig voelt bij mij. Wie of wat je ook bent, het is goed zo, want je mag zijn wie je bent.”

Naar boven